„Člověk musí vždycky snít výš, než na co má.“


Čáslav ovládne výstava fotografií Idy Saudkové

31.05.2015 21:32
Sdružení Třiatřicet z Čáslavi pořádá výstavu Idy Saudková s názvem Fotografie. Akce se uskuteční ve dnech 4. - 29. dubna 2012 v prostorách výstavní síně Městského muzea a knihovny Čáslav na náměstí Jana Žižky z Trocnova.
 
Oficiální záštitu nad výstavou převzal Městský úřad v Čáslavi, reprezentovaný místostarostou města Jiřím Havlíčkem. "Uspořádání této výstavy je výborný nápad, který nepochybně obohatí nabídku kulturního a společenského vyžití v našem městě. Také proto jsem s potěšením přijal záštitu nad touto akcí a věřím, že se setká s vysokým zájmem veřejnosti," uvedl k výstavě místostarosta.
 
Ida Saudková
 
Česká fotografka Ida Saudková se narodila ve znamení Lva roku 1966 v Kutné Hoře. První fotoaparát dostala ve svých dvanácti letech, v roce 1985 absolvovala školu uměleckých řemesel v Praze, obor portrétní fotografie a do roku  1987 pak pracovala v družstvu Fotografia jako ateliérová fotografka; od té doby je tzv. “na volné noze“. Ze začátku dělala příležitostně asistentku jiným známým fotografům, například Janu Saudkovi, Gábině Fárové, či Vlastimilu Macháčkovi, od roku 1996 své fotografie vystavuje či publikuje v různých časopisech, knihách či kalendářích. Bývalá žena Samuela Saudka (syna fotografa Jana Saudka) dnes žije již desátým rokem se svým přítelem, hudebním skladatelem a výtvarníkem Vladimírem Franzem.
 
Datum: 20. 3. 2012
Zdroj: TEP Regionu
 

—————

Zpět