„Člověk musí vždycky snít výš, než na co má.“


Ústecký kraj chce mít analýzu k sloučení muzea a galerie v Mostě

09.01.2018 20:20
Ústecký kraj si nechá zpracovat analýzu sloučení muzea a galerie v Mostě. Galerie je od Nového roku bez ředitele. Nového ředitele už má teplické muzeum, stal se jím dosavadní vedoucí odboru kultury a památkové péče Ústeckého kraje Radek Spála. ČTK to dnes řekla mluvčí Ústeckého kraje Lucie Dosedělová.
 
Do výběrového řízení na ředitele mostecké galerie se nepřihlásil žádný uchazeč a odbor kultury připravil návrh na sloučení muzea a galerie. Proti tomu se ozvala kritika z řad některých odborníků či mosteckých politiků a krajští zastupitelé nakonec o návrhu nehlasovali. "Ústecký kraj bude vyhlašovat veřejnou zakázku na zpracování analýzy sloučení mosteckého muzea a galerie," řekla Dosedělová. Do konce loňského roku vedl galerii Petr Svoboda.
 
Výběrové řízení na funkci ředitele teplického muzea se konalo dvakrát, poprvé se přihlásili dva uchazeči, ale nebyl vybrán ani jeden. Podruhé se přihlásil jen jeden uchazeč, komise ho doporučila a rada poté jmenovala. Spála nastoupil 1. ledna a jmenován je na dva roky s možností prodloužení.
 
ČTK, vz24.cz, 9. 1. 2018 

—————

Zpět