„Člověk musí vždycky snít výš, než na co má.“


PROTEST ZE ZAHRANIČÍ: ak.mal. Petr Řehoř, Finsko

27.06.2017 00:00
Vazeny pane hejtmane,
 
dovolte abych Vás upozornil na významnou činnost ředitele GVM v Moste Petra Svobody na poli  rozvíjeni mezinárodních styku v oblasti výtvarného umeni.
 
V roce 2007 byl Petr Svoboda pozván finskou nadaci pro podporu výtvarného uměni FRAME k návštěvě Finska. Na podklade teto úspěšné cesty byly v GVM Most uspořádáno několik vystav finských význačných umělců. Zahájeni vystav se zúčastnili zástupci finského velvyslanectví spolu s velvyslancem Finska v Praze. Výstavy mely značný ohlas jak v Čechách, tak ve Finsku. Na zaklade teto spolupráce se uskutečnily další projekty v oblasti uměni v obouch zemích. Poslední je výstava malíře Matti Kujasalo v GSK v Kutné Hoře k příležitosti 100 výročí nezávislosti Finského státu.
 
Podílel jsem se na přípravě vystav v Moste a dalších mistech.Za svoji činnost jsem obdržel od českého min. zahraničí Lubomíra Zaorálka cenu laureát Gratias Agit za rok 2016. Spolupráce s Petrem Svobodou a GVM v Moste je důležitou stránkou činnosti za kterou mi byla cena udělena. Doufám proto, ze aktivity ředitele Petra Svobody budou vzáný v potaz při rozhodovaní o jeho profesní budoucnosti.
 
s přátelským pozdravem
 
Petr Řehoř
akad. mal.
lauerat ceny Gratias Agit
 
-- 
 
Petr Rehor
artist
Nallenpolku 1K
02110 Espoo
Finland
+358 46 8102061
www.petr-rehor.com

—————

Zpět