„Člověk musí vždycky snít výš, než na co má.“


Z TISKU: Kraj hledá ředitele děčínského muzea, chce jít jiným směrem

20.05.2017 00:00
Nového ředitele by od října mohlo mít děčínské oblastní muzeum. Kraji, který je zřizovatelem muzea, se mohou zájemci hlásit do začátku června. 
 
"Krajská rada odvolala ředitele pěti krajských příspěvkových organizací, kromě děčínského muzea je to například to v Chomutově. Ředitele děčínského oblastního muzea odvolali radní ke konci září. 
 
"Ústecký kraj se chce do budoucna v tomto segmentu kultury ubírat jiným směrem, podobně jako u dalších muzeí ve správě kraje," vysvětluje důvody odvolání ředitele Milana Rosenkrance mluvčí krajského úřadu Lucie Dosedělová.Zájemci o práci ředitele děčínského oblastního muzea se mohou kraji hlásit až do 2. června. V práci by rád pokračoval i současný ředitel. "Samozřejmě, že se do výběrového řízení přihlásím," říká Milan Rosenkranc, který stojí v čele muzea od roku 1990. 
 
Ústecký kraj letos pošle na provoz do děčínského oblastního muzea necelých 14,5 milionu korun. Letos například získalo muzeum od kraje také 700 tisíc korun na rekonstrukci expozice Gotická plastika na Děčínsku.Děčínské oblastní muzeum má pobočky ve Varnsdorfu a Rumburku a stálou expozici na děčínském zámku. Jeho hlavní specializací je historie lodní dopravy na Labi, další stálou expozicí je Město na louce. Ta popisuje původní Děčín ležící v místě dnešní Mariánské louky. 
 
Nechybějí ani archeologické vykopávky ze 13. a 14. století, kdy Děčín v těchto místech ležel. Kromě toho se v muzeu střídají příležitostné výstavy, oblíbená je pravidelná předvánoční výstava betlémů." 
 

—————

Zpět